torsdag 12 juni 2008

Premiär i Parken

I kväll hade Parkteatern premiär i Vitabergsparken.
Welcome Jacques Brel. He is alive and well and living in Paris. 60-talet stora Broadwaysuccé, en kultförklarad dansteaterföreställning i modern version. Myten om Brel, längtan, drömmen och rädslan att misslyckas. Chancon möter nutidens pop i en ohämmad musikalisk flirt.
Fantastiska mångsidiga skådespelare.
Att leva in i sin roll ! Vilken kille ( Lindy Larsson ), vilket skådespeleri. Hans kroppspråk var helt underbar, han levde in i sin roll 100 % och hade sångröst. Levande orkester, mångsidiga musikanter. Är detta Christer Sjögren-kopia i "I love Europe" Nä, detta är inte "Mora Träsk" med fader Abraham utan en "rörelse-sång" från Parkteaterns föreställning Publiken abloderade och abloderade, ställde sig upp och jublade ! Vi tackar och bockar. Kvällen var lite kylig men torr och Vitabergsparken var fullsatt med förväntansfulla kulturella människor och jag tror att ingen blev besviken. Den 90 minuter långa föreställning innehåll sånger av olika karaktärer ; lugna, rockiga, påhittade, fräcka, medtryckande och dessa sjöng både på franska och svenska. En enkel scen utan en massa dyra rekvisita och scenkläder i en enkel parkmiljö kommer att glädja sina besökare mellan 12 juni och 6 juli i åtta olika parker i Stor-Stockholm.

2 kommentarer:

Kicki sa...

Vad kul det var i går för er. Den ska jag nog gå och se men vita bergen är speciell. Bilderna du tar är så bra...Kul att du fick en bra kväll med ny frissa och trevliga människor i parkmiljö.
Jättekul.

Anonym sa...

Javisst hade vi de bra eller...
Kramiz Inger