söndag 31 augusti 2008

Tjejmilen

Idag var det dax för milen där alla tjejer är vinnare, Tjejmilen.

Här startar den sista gruppen "första gångs springare" sitt lopp. Heja !

Mer än 25 000 tjejer deltog i denna milslånga svettiga joggingtur runt Djurgården. "Bananer, bananer i långa rader......." behövdes för att återskapa kaliumbalansen efter loppet. Och bara som en liten parentes ; jag deltog inte i loppet :-), utan höll mig stadigt bakom kameran i högklackad. Det räckte väl att 25 000 rusade runt banan,....och det klarade dom utan min hjälp, fast det hade varit trevligt....nästa år kanske.
Baja-Majorna stod på plats i låååånga rader.
Ryggsäckarna hade sin egen depå.
"Kommer inte mamma snart ?"
Helt underbar liten åskådare med sin egen händigt skapad skylt !
Spårvagnen rullade sakta genom den soliga höstliga StorStaden.

lördag 30 augusti 2008

Förundra dig över allt, även det mest alldagliga.

fredag 29 augusti 2008

Jag fortsätter med temat"stora byggnader och häftig arkitektur". Jag älskar kyrkor ; inte alltid av den andliga anledningen utan mera av det konstnärliga syftet och som byggnadsverk. Uppsala Domkyrka är en utav många vackra och maffiga kyrkor i Sverige.
När man öppnar dörren till kyrkan möts man av tystnaden och allt man hör "klappet av klackarna" på stengolvet. Pratet förvandlas till viskningar, ljuset leker på stenplattorna och man omges av historia. Jag älskar känslan !

Kunskap och Glädje

Jag varit på "kunskapsresa" i Uppsala. Fyra helt underbara dagar med "likasinnade" kollegor, många föreläsningar, visioner, distanser, diskussioner, kunskapsbyten och mycket glädje.
Kongressen hölls i detta undrbara byggnad "Uppsala Konsert & Kongress" ritat av danska arkitektkontoret Henning Larsen Tegnestue. Jag älskar arkitekturen i huset, de öppna ytorna, levande väggarna, ljuset som fullständigt flödar in.......
På torsdag arrangerades Bankett; tre rätters middag med underhållning och dans till liveband eller till dunka dunka,.....jag valde den sistnämda varianten och vi rockade loss tills stället stängde. Efter "en tupplur med litet sömnbehov" stapplade de sista modiga till sista hitet och lyssnade på väldigt intressanta föreläsningar innan det var dax att vinka hejdå till alla gamla och nya bekanta.

tisdag 26 augusti 2008

Åker tåg

Jag har varit i Uppsala idag och kommer att vara där resten av veckan......på kongress. Åker lite fram och tillbaka mellan studentstaden och hemvistelseorten så det blir en del skumpande på rälsen. På torsdag är det fest ! jag får stanna kvar och lägga mitt huvud på den uppländska bolster-kudden och sova min skönhetssömn tills Domkyrkans klockor ringer till morgonbön. Det kan bli en kort sömn och vääääldigt tidig morgon :-) Imorgon kväll ska jag på Mamma Mia Musikalen i Globen. Biljetten fick jag födelsedagspresent och jag har väntat länge på denna dag och nu är den här.......fantastiskt. God natt mina vänner !

måndag 25 augusti 2008

Fest och Svamplycka

Helgen har gott så fort (igen), timmarna bara springer iväg och så vips är det måndag igen. På lördagen var det överrasknings fest för min kära 50 åriga arbetskamrat. Hon "lurades" till stan på förmiddagen så att de övriga kunde ordna festen i lugn och ro. Vid 18 tiden skulle hon vara tillbaka, men innan dess skulle hon bara till lokalen på ett litet möte. Och i lokalen fanns vi ! Med tonerna till "jag mår hon leva" blev hon mottagen av 30-tal släktningar och vänner. Det blev mat, dryck, tal, dans och trevligt samkväm med afrikanska toner långt in på natten. På söndag sken solen från en klarblå himmel. Underbart ! Jag och en kompis plockade på oss korgar och stövlar lät kompassnålen hitta svampskogen. I skogen hittade vi både Karl Johan och gula fina kantareller......och andra svampar som jag känner mig lite osäker på, så dom lät jag bli. Myggor och myror finns det gott om ! men även ormar. Intet ont anande trampade jag i skogen och mellan mina ben på marken slingrade en lagom stor livslevande orm. Ok jag lät lite ! och trampade runt i marken som en indian, men om jag ska vara ärlig så blev nog ormen räddare än jag. Jag gillar inte ormar. Nåja jag klarade hem helskinnad och med i korgen hade jag båda svampar och lingon.

lördag 23 augusti 2008

Utmärkelse

Jag har fått min allra första utmärkelse ! Jag är så glad !
Den kommer från fru Sätterlund. Jag tackar så mycket ! Så gulligt av dig.

Givetvis följer jag instruktionerna och skickar den vidare...

För förplikterserna som följer med utmaningen är: 1. The winner can put the logo on her blog. 2. Link the person you received your award from. 3. Nominate at least 7 other blogs. 4. Put links of those blogs on yours. 5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated.

Det minns många bloggar som jag läser men jag har valt dessa ;

Zerengo ; missar inte ett enda avsnitt av Zerengos liv. Fina bilder med fullt av hundliv och natur. Kram till dig Anna.

Smått och Gott; en blogg om vardagliga händelser. Jag läser detta ofta med ett leende på läpparna.

Älskade Beijing; tjejen som kan mycket om Beijing. Smakfullt och roligt skrivet.

MittVitaHus, hittade hit via en annan och har hittat vidare härifrån till andra roliga bloggar. Här händer det saker varje dag, roligt att följa utvecklingen

Vad vore livet utan choklad;vill gärna läsa mera av henne både i bild och text.

Dromhem, har alldeles nyligen hittat hit. Massor med underbara bilder.

Cactusvit; även denna underbara blogg är nybekantskap. Fantastisk presentation

onsdag 20 augusti 2008

tisdag 19 augusti 2008

Augusti

Vädret svänger fortare än börsen i New York,...regn, sol, regn, sol. Idag har det varit riktigt vackert och soligt men vissa dagar känns det som sommaren redan har tagit slut.
Nya "etta-kluttare" har börjat skolan.
Universitetet har öppnat sina portar.
Semestrarna börjar ta slut och arbetsplatserna återgår till fullbemanning.
Jag har börjat planera "vinter-resan" till Karibien.
Det är en massa som händer och det är bara fyra månader kvar till julafton :-)
Vad gör vi nu ?

måndag 18 augusti 2008

ÄppelPäppel

Visste är det gott med en äppelpaj ?
(detta är inte "bröllops-äppelträdet)

Tager du.....

denna vackra kulla till din hustru och älska henne i nöd och lust.......
Och så blev de Herr och Fru Sätterlund

Vädergudarna hade inte visat sina "soligaste" sidor på flera dagar och SMHI har haft svårt att spå väder sedan Pohlman slutade, så hur vädret skulle bli visste ingen. Men som genom ett trollslag visade sig solen från en klar blå himmel. Vigselakten ägde rum under äppelträdet på brudens föräldrahem. Prästen höll ett vackert tal och inte bara brudparets utan även hela församlingens ögon fylldes av glädjetårar........så vackert !

Som tradition kastar man lite "ris" i form av fågelfrön på brudparet.......vissa hamnade i tiaran.

Efter en underbar middag var det dax för bröllopstårtan.
Och efter kaffet förbereddes "ladan" för dansen som inleddes av "bröllopsvals"
och sedan blev det fest långt inpå småtimmarna.
Brölloppet hade ett genomgående tema som gick i"brunt-vitt-guld"

alla bilder privata

fredag 15 augusti 2008

Wedding

I morgon ska jag på bröllop. Min käre bror ska gifta sig med en vacker kulla. Nu sitter vi "damerna" och målar naglar, vaxar ben och polerar juvelerna inför den stora dagen. Snart är det dax för våran skönhetssömn. Vi hörs med ord och bild.

torsdag 14 augusti 2008

Idag har vi gratulerat en arbetskamrat som fyllde 50 år ! I smyg samlades vi andra i fikarummet innan hon släpades dit. Hon "fattade noll" när vi alla stämde in i en vackert skönsång " Jag mår hon leva......." Blommor och presenter delades till den tårögda 50 åringen och med lätt darr i rösten talade hon om sin uppskattning och tackade för den lilla överraskningen. Vad fick hon i present ? Ett presentkort till Yasuragi Spa-anläggning i Hasseludden. Det gillar hon och det är hon värt tusen gånger om ! Även en flaska mousserad vin hade slunkit med i paketet. Grattis kompis och arbetskamrat !

"Folkets Bibel"

Den nya IKEA katalogen kommer snart i din brevlåda !
Hur kul som helst !
Har ni inte sett den än så ta en titt här

tisdag 12 augusti 2008

Kungsan

Här i tältet, vänster om stora scenen hittar du oss.
Detta är inte på riktigt utan tillhör till en scenario som spelas i samarbete mellan polisen, brandkåren och ambulansen. Varje dag klockan 14 !
Det finns massor med olika aktiviteter för ungdomar ! Sy kläder (remake), måla tygskor med egna mönster, sticka, spela spel, fotboll, tv-spel, dansa, läsa, prata osv.......träffa folk, prata med folk, soffta You name it !

Snart

ska "lilla Svartas"-familj flyga till "fågelholmarna" för att njuta av värme, sol, bad och god mat. De blir nog en del Sangria och Paella I guess. Ha en trevlig avkopplande semester !

Var rädd om varandra

Nu ska jag jobba två dagar på Ung08 festivalen och lära/visa ungdomar Hjärt- och Lungräddning och Luftvägstopp. De ska få prova ; trycka och blåsa. Hoppas det kommer många ungdomar ! Det ska bli kul !

lördag 9 augusti 2008

Spöke på indiska

bild privat
Idag visade solen sig redan på morgonen och det var riktigt varmt på dan. Gamla Stan bjöd en del aktiviteter b la Indisk Kulturfestival som i sin tur hade en hel del aktiviteter. Den Indiska Kulturfestivalen pågår mellan 9-10 augusti kring Stortorget i Gamla Stan. Vi hakade på en Indisk Spökvandring. Och som krydda på mosen öppnade sig himlen,.... En guide tog oss berättande runt i kvarteren och vi mötte en krukbärande sjungande skönhet, spöken, en våldnad som vadande i en fontän sjöng sin längtar efter sin käraste. Vi trampade runt i en labyrint, mötte en "fågel" som nästan skrämde livet av oss och mannen med "två ansikten". Det hela avslutades på Mäster Olofsgården med vacker sång och musik.

FestNatt

Igår var det GO08-dagen i Stockholm. Det bjöds en hel massa aktiviteter från morgon till kväll. Jennika och Elisabeth intog en god frukost i Globen , lyssnade på Karaoke(vem vill inte ta tillfället i akt och sjunga i Globen-scenen !!! = många) samt hade en kort rundvandring bakom kulisserna. Eriksdalsbadet hade gratis inträde till utomhusbadet samt möljigheter att åka skridsko på plastis,......simma och skridskoåkning bredvid varandra. Lugna Gatan va där....mitt på dagen.....när medelåldern för aktivitetsutövarna var 5 år.......kan det bli stökigt då?! På eftermiddagen visades OS invigningen på storbildsTV i Kungsan, TV:n är lika stor som en normalstor trea i Sthlm 74m2. Och på kvällen med ledning av Annika Jankell intog flera artister scenen ; Eric Gadd, Sarah Dawn Finder, Patrik Isaksson,...jag lyssnade och såg Sarah Dawn Finder,..imponerades av hennes ödmjukhet, kunskap och sång,..vilka texter och vilken röst!! Jennika skickade en sms hälsning till stora bildskärmen ! Kul ! Fyrverkeriet vid Strömmen va fint,....tänk att man kan fyra upp raketer som bildar 08 när de smäller av ! Spektaklet höll på exakt 8 min 8 sek,....fint men inget att jämföras med kinesernas pyrotekniska uppvisning vid OS invigningen. Stadshuset bjöd till dans i ledning av Storband och Siw Malmqvist. Där var medelålder över 60 år men ingen Lugna Gatan där inte ! fast det var tom "utskänkning" av diverse drycker. Sedan till Stureplan,........det bara VÄLDE IN folk från alla håll !! Helt galet ! Det gick inte att röra sig i folkmassan........och vi gav upp. Vi möttes av tusentals förväntansfulla ungdomar som vallfärdades till Stureplan,..........jag fattar inte hur de fick plats ! Rätt kul att arrangera sådana tillställningar MEN lär arrangörerna ALDRIG att organisera bättre !!

torsdag 7 augusti 2008

Tomas Ledin hade rätt "sommaren är kort det mesta regnar bort"
Kicki funderar på att bli kolonnist men först ska hon flyga uppe i det blå
Lena lufsar i Norrlandsskogarna med familjen och plockar hjortron
Inger återvänder hem och trampar på gasen
Jennika jobbar och planerar för utgång på lördag
UllaCarin sover gått efter nattens vaka
Jatta skriver siffror och räknar tal och ger skattemasen svar
Susanne skriver sms och pysslar i hemmet
Babbsan nöter nog ännu ett hål på soffan och är rökfri sedan 4 månader
Terese byter efternamn och planerar bröllop

Saknaden

En kompis till mig åkte upp till Norrland på sk "pilgrimsfärd" söka rötter, hälsa på släkten jidder-resa. Hon är ju "uppifrån" med flyttade till Stockholm direkt efter gymnasiet ( och det var inte igår) så hon är ju 08 i dagens måtta mätt. Släkten har "visat" runt henne i omgivningarna, de har väl stora förhoppningar att hon skulle vända tåget hem igen och bosätta sig i Norrland, någonstans där solen aldrig går upp på vintern. Tänk om hon fann kärleken ? Runt om i byarna finns det gott om "lediga" herrar, och jag kan nästan föreställa mig (i mina tankar) att bredvid brevlådan står det en skylt "bonde söker fru". Hon är inte gjord för att mocka skit och mata hönorna åtta timmar och de resterande timmarna stå vid spisen med mat och bak. Och hon gillar definitivt inte män med tupé. Uppfatta mig rätt ; jag har ingenting emot eller tycker illa om Norrlänningar utan jag skriver detta för att jag vill att hon ska komma hem. Saknar dig min kompis !

onsdag 6 augusti 2008

Lite tankar

Rätt kul men samtidigt lite jobbigt att komma tillbaka till jobbet efter semestern. Det har blivit rätt sena kvällarna och morgnar under semestern....med vissa följder. Natten till måndagen ville inte sömnen komma, jag vred och åkte runt i sängen som ett lingon i en plåthink. Räknade får, höns och till slut hade jag nog räknat alla djur på en bondgård,.....flera gånger om. Framemot småtimmarna lyckades jag äntligen somna och när klockan ringde,.....kändes som jag bara hade blundat en kort stund. Efter semestern bör man vara pigg och utvilad, men "tjena" den här tjejen såg ut som direkt hemkommen från "Roskilde-festivalen" Nu har ett par dagar gått och kroppen börjar acceptera tidiga morgonstunder och kroppsligt arbete.
Gick en promenad längst vattnet i kväll. Så fint, så stilla,..... Måndag kväll/natt vad det storm och det märktes, flera träd har vält och ligger som pinnved i vattnet. Det är inga små taniga träd utan ganska stora Alar som har ryckts upp från rötterna och massor av grenar bara ligger på gångvägarna. Nere vid bryggan hade även en båt vält omkull och hamnat i sjöbotten. Vilken styrka och kraft naturen har.
På fredag är Stockholmarnas egen fest 08-dagen ! Tänkte kolla på fyrverkerierna vid Gamla Stan , lyssna på b la Niklas Strömstedt och Patrik Isaksson i Kungsträdgården samt besöka Stureplan där det lär finnas en 24 meter långt bardisk. Hoppas att vädret blir fint; varmt utan regn.

Vinn en handväska

Det finns inte en kvinna på denna planet som inte har användning för en till handväska !
Jag vill vinna, vill du det med ?
Kolla vad kellybellybuttom har för överraskning till oss tjejer !

måndag 4 augusti 2008

Ett Par Skor

Jag "blev" med ett par skor idag :-) Underbara mjuka skinskor från Tiger of Sweden. Jag längtar efter att få gå på fest.

90 miljonerskulan

Kan ni fatta att People Weekly har betalat 90 miljoner för de första bilderna på Jolie-Pitt tvillingarna Vivienne Marceline och Knox Léon. Men familjen har så bra ställt att de skänker hela summan till välgörande ändamål, bra gjort.

Tävla om smycken

Bild Diddi design
Kolla in denna underbara tävling hos söta Mamamekko. Vem kan motstå att vara med när det är så fina priser, underbara smycken från DIDDI Design! Klicka HÄR för att komma till tävlingen ♥
Jag håller mina tummar och hoppas på turen...

söndag 3 augusti 2008

Sitter i ett sommarregn

Vad snabbt dagarna springer iväg. Imorgon ska jag jobba :-( Ikväll for jag tillsammans med flickorna till Vita Bergsparken för att den Den Improviserade Schlagerfestivalen som arrangeras i Parkteaterns regi men spelas av Stockholms Improvisationsteater....jätte roligt, I just love it. Föreställningen började kl 19 men redan strax efter 18 var parken fullsatt och inte så konstigt för att föreställningen spelas endast en gång. Men hur då ? Publiken skriver titlar, sådana som inte finns. Titlarna samlas och genomgår en snabb lämplighetstest av ledningen och de lämpade titlarna samlas i en urna. Av dessa titlar dras en till varje artist när det är dax för den att tävla. Artisterna vet inte vilken titel eller musikgenre de får förrän det är dax att tävla,.........det gäller att improvisera. Åtta bidrag tävlar mot varandra i rafflande dueller där VI publiken bestämmer vinnaren. Vi skrattade så tårarna rann när artisterna framförde sina bidrag. Att snabbt komma på text som håller genom hela låten och få låttiteln att passa in på refrängen....det ni ! Tyvärr var vädrets makter mot oss och efter mer än halva tiden började det regna,..först lite försiktigt,....för att bara efter några minuter övergå till ÖSREGN. Och enligt regelverket var de tvungen att avbryta föreställningen, men med sina sista krafter sjöng ensemblen en sista sång. Visste du att Improvisationsteatern håller föreställningar i sina egna lokaler på Sigtunagatan 12? Kolla här

lördag 2 augusti 2008

Be Proud, Be There The EuroPride 2008 Is Here

Tiotusentals karnevalsdeltagare trotsade regnet under lördagseftermiddagen och tågade gemensamt från Humlegården till Tantolunden. Även jag tillsammans med mina tappra kamrater trotsade regnet och över två timmar stod vi pliktrogna och följde paraden på gatan. Här kommer ett axplock av de 152 ekipagen som deltog i Prideparaden.
Alla bilder är mina privata. Finns du med på mina bilder ? Vill du låna en bild ? Berätta det gärna för mig. Tusen Tack
Dessa underbara förgyllda ungdomar träffade vi redan tidigare på dan utanför varuhuset PUB. Vilken glädje, stolthet och engagemang. Bee Proud.
Vi såg Eddie, Anna, Jakob och Sanna även senare när de gick med på paraden. Ha det bäst "Golden People"
Först ut ; mc-flatorna
Den indiske prinsen Manvendra.
Adam och Eva hade hittat sitt regnbågs-paradis i det regniga grådassiga Stockholm.
"Sagan om Regnbågstanterna" , färgglatt och lekfullt.
Undrar hur Mary Poppins skulle se ut i "raffset"?
Några hade varit med länge.
Vill du se en stjärna....se på mig
Glädje, stolthet, gemenskap.........
Dansa min "transa" Olé
Här kommer.......inte Pippi utan "PrideDrottning- Salivias" städerska "Jo-Polanska"
Och här är jag "Calles Gullefjyn"
Arigato my friends.
Stoppa könstympning. .
Tänk på mänsliga rättigheter
Golden age, golden hour, golden guys,..........nice
Den onde och den gode...tillsammans hand i hand, som Yin och Yang drar motpolerna till varandra.
Nygifta ? Nykära ? De håll varandra väldigt nära.
Dolly släng dig i väggen. Linda Rosing håller inte måttet när dessa tre bastanta FFF-kupade damer intar scenen.
Är det Mr Bellman med sin Ulla ? Eller saknar Dramaten fortfarande sina skådespelare på kvällens föreställning ?
Fly with the wings of love, fly baby fly, reaching the stars above, touchning the sky,.....eller änglar finns dom ?
"Kejsarens nya slavar" en modern barnsaga med regnbågsanda.
Carnevalen har kommit till stan,........Samba Sambero,....finns du med Anna Book eller ser inte jag Kristian Look skymta bakom plakaten ?
Man klär sig efter väder :-)
När löven faller,.................
"Glitter-Ulla" på vift
"Det gör ont".,........sjöng Gay-Tandläkarna. Jag undrar bara vilket är det som gör ont ?
Känner du igen din tandläkare ?
Dröm-Prinsen finns ! Han kom ridande med den vita hästen !
Underbar bild !
Säger inte bilden allt ?
Här kommer Regnbågsfamiljerna stora som små
Alla får plats på tåget
De flesta och mesta applåderna fick helt klart "De Stolta Föräldrarna".
Strongt gjort.
Men nu har nog Lucia sett fel i almanackan,...det är ju den andra augusti 2008 och inte december.
Village People på villospår ?
"Henrik Schyfferts bara bakdel sågs av miljoner människor. Hur många har sett hans bakdel ?
Mors-Grisar är vi allihopa,.njaa "jul"skinkor på väg
på Tantolunden hela natten,............med en avslutande "ceremoni" på söndag
Blick-Fångaren
"Damernas" plymåer svajade härligt när transvestiternas regnbågs-ekipage dansade förbi oss.
Rött, Orange, Gult, Grönt, Blått och Lila.Det sägs att i den andra änden av regnbågen finns en skatt, har du hittat den ?
The Pope give us Hope. Påven med nunnorna i släptåget gav även den katolskavärldens välsignelse.
Är det Västgötaklosterost du har i korgen "Sankta Birgitta"?
Nej min vän, ingen ost men väl ett litet paket som fylls med lustraket.
"Thai me my"
När Sanden blev till Guld
Marco Lehtojoki har utsetts till Miss Pride två gånger. Här åker han i sin vinterprytt lastbilsflak med sina sex dansare.
En extravagant brud i lyxförpackning showade med imitationer av Carola och Madonna.
Snön yrde från flaket.
Kom igen det e inte slut än !
Alltså årets Prideparad slog rekord, enligt pressen 45 ooo deltog i paraden och 450 000 tittade på. Så mycket Glädje, Värme, Stolthet !
Eller som BWO sjunger
" The Bells of Freedom they gonna be ringing the love that i´m bringing"