onsdag 9 juli 2008

NollÅttaNollÅttaNollÅtta

OS invigning i Peking, Stockholmarnas alldeles egen dag eller bara en vanlig dag i augusti...... Stockholmarma kallas för NollÅttor och det ska vi fira med en egen dag Go08. Tänkte passa på och göra lite reklam för Ung08-festivalen också ; Själv ska jag delta i Hjärt-lungräddningsenheten i Rescue Village. Vi ses där !

Landstinget har hand om en stor del av sjukvården i länet. Du möter dem i ditt dagliga liv när du går till läkaren, när du besöker ett sjukhus, när du eller någon du känner måste åka ambulans. Alla som jobbar för landstinget; läkare, sjuksköterskor, ambulansförare och andra, är de som räddar liv.

Stockholms läns landsting räddar liv i Stockholm. På festivalen har de två ”stationer” där man med hjälp av kunniga instruktörer kan prova och lära sig hjärt-lungräddning på dockor. Efter det kan alla besökare delta i en tävling där det gäller att kunna utföra hjärt-lungräddning på ett korrekt sätt.

Nyfiken på läkaryrket? Har du funderat på hur det är att jobba som sjuksköterska eller kanske sjukgymnast? En informationshörna om hälso- och sjukvårdens yrken kommer att finnas på plats för att svara på alla dina frågor. Utanför tältet kan man på dockan Charlie prova hur man ska göra om någon satt i halsen: ett ”akut luftvägsstopp”.

I en ambulans kan besökarna titta in och få möjlighet att ställa frågor till ambulanspersonalen som också demonstrerar utrustningen. Bredvid ambulansen finns en station där man får lära sig att lägga en person i ”stabilt sidoläge”.

Till sist, men inte minst finns Antivåldsgruppen från Södersjukhuset på plats och informerar och svarar på frågor.

Läs mer om vad Stockholms läns landsting gör i Rescue Village här. Verksamheter som medverkar är:Ambulanssjukvården i Stockholms län Södersjukhusets Antivåldsgrupp Hjärt-lungräddningsenheten på Karolinska Universitetssjukhuset Tis 12 aug kl 11.00 - lör 16 aug kl 19.00 stockholms läns landsting, rescue village, sjukvård

1 kommentar:

Kicki sa...

Jag vill prova ligga på Charlie, nej trycka på han. Jag menar rädda han.
08080808