måndag 20 april 2009

Lyssnat....

Here we go again :-) Eurovision Song Contest "tåget" drar igång igen........
Ikväll var det första "förhandstittarkväll", den första av fyra. Jag har "redan" hunnit att lyssna genom alla låtarna men att få höra "proffsen" uttala sig och tycka till är en höjpunkt i sig :-) Lite märklig blandning av människor i årets panel......kan tyckas... vår finske vän Thomas Lundin är ju kvar,...och Christer "Mr Melodifestivalen" Björkman förstås. De andra ....no comments. Men vad tyckte jag om låtarna ;
Montenegro ; tjejen verkade ha det riktigt jobbigt i en tillgjord video med en tjatig låt som bara försvann.
Tjeckien; fruktansvärt ! Led genom ruttna öststatsvideon. Raderas !
Belgien; Asså fatta tycke och landa på 2000 talet ! tom Betty Boop hade varit roligare.
Vitryssland; Killen är ju direkt från "Apornas Planet" ...bra röst som försvinner i refrängen. En råd bara ; klipp dig och skaffa en stylist.
Armenien ; Låten ägnas åt alla hälsoinspiratörer ; att röra på sig är roligt :-) Men ärligt videon är bra och låten lite bra.......gillar de olika inslagen ; etno, pop etc.... ingen vinnarlåt.
Sverige ; min favorit i den svenska uttagningen men internationell....lite tveksamt.
Andorra ; det finns inte ett superlativ hur rolig hon försöker få låten att vara...meningslöst
Schweiz; här kommer min favorit för kvällen ! "Kurt Cobain efter ett år i behandlinghemmet i nån slags "ColdPlay" dimma". Gillar starkt !
Turkiet; "Britta-feeling" Smaklösa kläder i en enformig "tam-tam-låt" med underton av sexualitet. Var finns stylisterna ??!!!
Det var inte mycket jag gillade,...jag kanske var lite hård i min bedömning, men lugn det kommer flera låtar, bättre låtar.

Inga kommentarer: