onsdag 29 april 2009

Den lilla vikbara pallen

Hittade en liten fin vikbar pall på Bolagret för ynka 89:- Alldeles lagom att hög för att man ska nå högst upp i skåpen. Och när den inte behövs, tar den knappt någon plats i det vikbara tillståndet.

Ljusrosa blommor

Det blommade tom direkt från stammen
De blommande träden lägger sig över gången som ett tak,.......
så romantiskt !

tisdag 28 april 2009

Making Baking

Leila inspirerar mig ..... ofta ! Så ikväll blev det focaccia med tomater, oliver och rödlök. Mums !
Inspiration och receptet hittar du här.

måndag 27 april 2009

Kommentator båsen upptagen........

Kan inte låta bli att rosa/såga kvällens bidrag ;
Israel; "Tuggummi-reklam" ...segt....tråkig låt i "rädda världen andan"
Bulgarien; En kastrerad körpojke i kvällens näst häftigaste video. Något förkonstlad stämning.
Island; En vackert älva som tycks drömma bort sig, saknar intensititet och styrka, annars en underbar vacker sång.
Makedonien; "Pudlar på scenen"(tänkte på frisyrerna). Känns nästan som några högstadie-elever i en replokal,...vart tog känslan och styrkan vägen.
Rumänien ; Visst kan prästdöttrar sjunga. Trevlig trallallaa-låt,.....en riktig radio-hit när remixen läggs på ! Sommarplåga !
Finland ; Jag är inte patriot :-) men visst kan man inte låta bli och tycka om Waldo´s people ! Underbar "Bomfunckmc" dänga. Rytmisk låt som sjungs "faktiskt" med bra engelska uttal. Detta gillar jag ! Går absolut vidare.
Portugal; Jag ska berätta en saga ; Hippies kom till Portugal, sedan kom vattnet och de kom inte vidare :-) Den ostylare "skol-orkester-gruppen från kommunalmusikskola" borde har stannat hemma.
Malta; och så var Ciara därigen. Visst kan "tanten" sjunga maffiga ballader på ett rutinerad sätt men .....går nog vidare bara för att det är Malta.
Bosnien-Hertzogovina ; Underbar video, underbar låt ! Killen sjunger verkligen med hjärta och smärta-känslan. Dramatisk ! Pulserande ! Lite "nationalsång-aktig". Kanon låt ! Vidare ! Kommer att placera sig högt !

söndag 26 april 2009

Sköna April

På lördagen fyllde Globen 20 år, eller Ericson Globe som det numera kallas. Hurraa !!
Jag var på en rundvandring i Globen, såg Tony Irving med sina dansare och samtidigt pågick det Idol uttagning i Hovet. Kön av förhoppningsfulla kommande Idoler var lång, oändlig lång och flera av "ungdomarna" hade köat sen föregående kväll. Vilket tjoande, vilken stämning ! Jide var där ....i solen på utsidan, medans juryn satt inne och svettades.

I Kungsträdgården blommade körsbärsträden för fullt. Så vackert !

tisdag 21 april 2009

måndag 20 april 2009

Lyssnat....

Here we go again :-) Eurovision Song Contest "tåget" drar igång igen........
Ikväll var det första "förhandstittarkväll", den första av fyra. Jag har "redan" hunnit att lyssna genom alla låtarna men att få höra "proffsen" uttala sig och tycka till är en höjpunkt i sig :-) Lite märklig blandning av människor i årets panel......kan tyckas... vår finske vän Thomas Lundin är ju kvar,...och Christer "Mr Melodifestivalen" Björkman förstås. De andra ....no comments. Men vad tyckte jag om låtarna ;
Montenegro ; tjejen verkade ha det riktigt jobbigt i en tillgjord video med en tjatig låt som bara försvann.
Tjeckien; fruktansvärt ! Led genom ruttna öststatsvideon. Raderas !
Belgien; Asså fatta tycke och landa på 2000 talet ! tom Betty Boop hade varit roligare.
Vitryssland; Killen är ju direkt från "Apornas Planet" ...bra röst som försvinner i refrängen. En råd bara ; klipp dig och skaffa en stylist.
Armenien ; Låten ägnas åt alla hälsoinspiratörer ; att röra på sig är roligt :-) Men ärligt videon är bra och låten lite bra.......gillar de olika inslagen ; etno, pop etc.... ingen vinnarlåt.
Sverige ; min favorit i den svenska uttagningen men internationell....lite tveksamt.
Andorra ; det finns inte ett superlativ hur rolig hon försöker få låten att vara...meningslöst
Schweiz; här kommer min favorit för kvällen ! "Kurt Cobain efter ett år i behandlinghemmet i nån slags "ColdPlay" dimma". Gillar starkt !
Turkiet; "Britta-feeling" Smaklösa kläder i en enformig "tam-tam-låt" med underton av sexualitet. Var finns stylisterna ??!!!
Det var inte mycket jag gillade,...jag kanske var lite hård i min bedömning, men lugn det kommer flera låtar, bättre låtar.

I Love Ikea

Blocket känner väl i stort sett alla svenskar till. Tradera lika så. Nu får de konkurrens. I alla fall avseende köp- och sälj av Ikea-möbler.
Det har nu öppnats en köp- och säljsajt som heter "I love Ikea".
Där kan man annonsera ut Ikeamöbler man vill sälja eller varför inte hitta en Ikeamöbel som utgått ur butiksortimentet. Som premiärerbjudande får man annonsera gratis fram t o m 1 augusti.

söndag 19 april 2009

En promenad....

I helgen erbjöd Stockholm underbart soligt väder, men......det blåste kallt. Jag och Inger packade picknick-korgen med lite god mat och "bubblande-vitt". Utrustade med både vantar och halsduk gav vi oss till Djurgården. Vi hittade en solig glänta vid Waldemarsudde där vi slog läger och inlindade i våra varma fleese-filtar intog vi den medhavda matsäcken. Vi vandrade runt i Djurgården i flera timmar och väl hemma kändes kinderna varma och goa efter en dag i vårsolen.

Arigato :-)

På lördag befolkades hela Kungsträdgården av japaner ! Folk satt på mattor; läste eller ritade Manga, Ninja och Taekendo utövare hoppade runt med sina "pinnar". Små stånden sålde Sushi och andra japanska läckerheter från sjögräsrullar till små söta bullar, japansk-musik fyllde öronen......det var Körsbärsträdensdag som firades i Kungsan.
De vackra körsbärsträden hade inte vaknat riktigt och de underbara blommorna stod inte i full blom,...men vänta bara....nästa vecka kommer träden stå i blom.

torsdag 16 april 2009

Pappelina flyttar in

till mitt kök :-) Glad !
Jag har länge letat efter den rätta mattan och äntligen fann jag min "Max" Den bara hängde där i butiken och ville följa med mig hem. Den är blågrå med vita detaljer och passar utmärkt i mitt kök. Och en tålig svensk tillverkad plastmatta ligger där man la den utan att glida runt eller flytta på sig på golvet. Fläckarna försvinner med en fuktig trasa och om en större "olycka" har varit framme, kan en dusch eller tvättmaskin göra mattan som ny igen.
I Love My Pappelina

onsdag 15 april 2009

Hembakat även idag

Jag bakar rätt mycket matbröd. Jag knådar ofta nyttiga bullar och limpor med mina fingrar och provar gärna nya spännande recept.
Bovetelimpan med aprikoser och frön har hunnit och bli en utav mina favoriter och här kommer receptet (på begäran)
Inget knådande, inget jäsande. Superenkelt bröd där alla ingredienserna bara rörs samman. Ett saftigt och mättande bröd som med fördel kan rostas.
1 Limpa
4 dl dinkel/vetemjöl (älskar dinkelmjöl)
1 dl bovete (går bra med vanligt vetemjöl om du har använt dinkel)
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk havsalt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yougurt
Sätt ugnen på 175 C Blanda alla torra ingredienserna i en bunke Kärna ur,klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp isär aprikoserna. Rör ner yougurt, honung, äpple och aprikoser Häll smeten i en smord och mjölad (jag använder havregryn) ca 30X10 cm. Toppa med havregryn och frön Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter. Mumsigt ! Lycka till.

Gröna fingrar

Mina arbetskamrater påstår att jag är en utav de få som får orkideérna att överleva år efter år. Så på min bemärkelsedag blev jag "bevattningsansvarig" till två nykomlingar. Tack så mycket! Orkideér är egentligen ganska enkla att sköta , lite vatten då och då samt en lugn solig plats att växa på......jag bjuder dem ett fönster med utsikt mot väster. Och gissa om de trivs !

Dolda talanger

Vissa personer lämnar ett intryck på mig,....det gjorde Susan Boyle.
Kolla extra noga på Simons reaktioner :-)
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Det där med ekologiskt,.....

Ekologiskt, Fade Trade, KravMärkt, Klimatsmart,......
Jag vill så gärna handla mera ekologiska produkter men inte alltid till vilket pris som helst :-) Det gäller att tänka genom sina inköp.
Dessa underbara handdukar är gjorda av ett minimum av 85% bambu som är 300% mer absorberande än bomull, antibakteriell och antifungal så det är ett mycket hygieniskt material för handdukar. Och det fungerar verkligen.
Mera EkoProdukter hittar du på gemenskapgron.se

onsdag 1 april 2009

Inspiration

Jag har hittat till scrapp-världen, det är så roligt. Älskar skapa och låta fantasin flöda. Jag har skapat några små alster och kallar mig " nyfiken-nybörjade"
Hittade en rolig sida med tävling hos House of Inspiration

Vår Fynda

Bruka har en massa underbara saker till hemmet och nu har Bruka Vår Rea.