onsdag 15 april 2009

Hembakat även idag

Jag bakar rätt mycket matbröd. Jag knådar ofta nyttiga bullar och limpor med mina fingrar och provar gärna nya spännande recept.
Bovetelimpan med aprikoser och frön har hunnit och bli en utav mina favoriter och här kommer receptet (på begäran)
Inget knådande, inget jäsande. Superenkelt bröd där alla ingredienserna bara rörs samman. Ett saftigt och mättande bröd som med fördel kan rostas.
1 Limpa
4 dl dinkel/vetemjöl (älskar dinkelmjöl)
1 dl bovete (går bra med vanligt vetemjöl om du har använt dinkel)
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk havsalt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yougurt
Sätt ugnen på 175 C Blanda alla torra ingredienserna i en bunke Kärna ur,klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp isär aprikoserna. Rör ner yougurt, honung, äpple och aprikoser Häll smeten i en smord och mjölad (jag använder havregryn) ca 30X10 cm. Toppa med havregryn och frön Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter. Mumsigt ! Lycka till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättebra!!! Nu kan jag också baka ditt GODA bröd... mums!!!
Kramar Susanne.L